Liu Maoshan 

Liu Maoshan
Well-known landscape artist, member of the Chinese Artists Association, Vice-President of the Suzhou Academy of Chinese Painting, was born in Suzhou in 1942.
He was graduated from the Suzhou Institute of Arts and Crafts in 1962. Having mastered a solid and intensive understanding of the works of classical European masters and modern impressionism, he later changed his interest to the creation of Chinese landscape painting. In recent years, he has visited Japan, Britain, America, Hong Kong and other places where he held his one-man shows and participated in cultural exchanges. His works received high acclaim and are now in permanent collections in museums and galleries in China and abroad. His name is listed in “America’s Who’s Who” and the “International Who’s Who” published by the Centre of International Who’s Who in Cambridge, Britain. Mr Liu has already had ten painting albums being published.
//
Liu Maoshan s-a născut în 1942 in Suzhou, provincia Jiangsu. Acum este vicepreședinte al Academiei de Pictura Chineză din Suzhou și membru al Asociațiilor de artiști chinezi. Este considerat un artist național de primă clasă.
Liu a absolvit Institutul de Arte și Meserii din Suzhou în 1962. A studiat pictura de la o vârstă fragedă in occident. Cu o influenta profundă și extinsă în lucrările maeștrilor clasici europeni și impresionismul modern, el și-a schimbat ulterior stilul de artă în pictura peisagistică chineză.
Lucrările lui Liu sunt caracterizate printr-un stil distinctiv, colorat și poetic, care este o calitate sugestivă pentru pictura sa. Are calificare în pictarea satelor de apă în Jiangnan. În ultimii ani, a vizitat Japonia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Hong Kong, unde a avut expoziții, a participat si la numeroase schimburi culturale și academice. Lucrările sale sunt foarte apreciate și colectate de multe muzee și galerii în China și în străinătate.